Mijn naam is Malou Danoesastro-Koperdraat, voetreflextherapeute en eigenaar van voetreflextherapiepraktijk Flowreflex in Bilthoven.

De (wissel-)werking van lichaam en geest hebben mij van jongs af aan geboeid. Na enige studietechnische omzwervingen, heb ik de eerste jaren van mijn volwassen leven in de zakelijke dienstverlening gewerkt. Na de geboorte van mijn eerste kind besloot ik tijdelijk te stoppen met werken. Ik genoot van het moederschap kreeg er binnen vijf jaar drie kinderen bij. Hoewel ik het heerlijk vond al mijn aandacht aan mijn gezin te besteden, merkte ik een paar jaar geleden ook, dat ik graag weer aan de slag wilde. Maar niet zonder eerst te ontdekken waar mijn professionele interesse nu echt naar uitging.

Bij toeval kwam ik tijdens een vakantie in 2010 in aanraking met voetreflexologie. Een bijzondere ervaring, waar ik, eenmaal thuis, meer over wilde weten. Na enig onderzoek kwam ik uit bij de erkende beroepsopleiding aan de School voor voetreflexologie. In deze opleiding vond ik precies waar ik naar op zoek was. Een gecombineerde aandacht voor lichaam en geest, het helpen van mensen door de westerse medische wereld en de oosterse energetische (yin/yang) wereld met elkaar te verbinden: het werk als voetreflextherapeute raakte mijn interessevlakken volledig.

Deze driejarige HBO-opleiding heb ik in juni 2013 met succes afgerond. Inmiddels is mijn eigen praktijk Flowreflex in Bilthoven een feit en ben ik helemaal waar ik wil zijn!