Voetreflex Therapie

Heb je behoefte aan een massage die ontspant en energie geeft? Of kamp je met lichamelijke klachten als hoofdpijn, rugpijn, reumatische klachten, chronische darmklachten of een slijmbeursontsteking? Dan kan voetreflextherapie bijzonder effectief zijn. Voetreflextherapie is een specifieke massagetechniek die toegepast wordt op beide voeten.

Behandelingen hebben niet enkel een ontspannende functie, maar stimuleren de doorbloeding, verhogen de lymfe- en energiedoorstroming, verbeteren het immuunsysteem en ondersteunen het lichaam, ook tijdens de zwangerschap: met voetreflextherapie wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd en het lichaam weer in balans gebracht.

Energetisch Vertebraal Correctie

Energetisch Vertebraal Correctie, ook wel EVC genoemd, is het energetisch manipuleren en corrigeren van de wervelkolom. Op deze manier kunnen verschoven wervels hun oorspronkelijke positie terug zoeken.

De techniek is gebaseerd op de meridianen (energiebanen) die als een netwerk door ons lichaam lopen en er voor zorgen dat energie door ons hele lichaam en naar onze organen stroomt. Door allerlei beïnvloedingen kan de energie verloren gaan of geblokkeerd raken waardoor er klachten kunnen ontstaan. De techniek is gebaseerd op het werk van Masunga uit Japan.

Ik zal eerst op de rug kijken en onderzoeken welke wervel niet op de juiste positie staat, zodat ik weet welke meridiaan aan energieverlies lijdt. Vervolgens breng ik met zachte strijkbewegingen over voeten en handen de desbetreffende meridiaan energetisch terug in balans.

EVC is heilzaam zowel voor de lichamelijke als de geestelijke gezondheid. Door het zachte karakter is deze techniek ook aan te raden voor het behandelen van kinderen en (hoog) sensitieve mensen.

Metamorfose Behandeling

Een Metamorfosemassage is een helende, ontspannende en energetische massage. Door het zacht masseren van de reflexzones van de chakra’s op de voeten, handen en hoofd ontstaat een betere balans: de behandeling brengt evenwicht tussen lichaam en geest en helpt bij het verwerken van verlies, maar ook om (oude) patronen los te laten en tot nieuwe inzichten te komen. Metamorfosemassages kunnen uiterst effectief zijn bij spanningen, psychische klachten, onrust, slapeloosheid, hormonale klachten, tijdens de zwangerschap, bij AD(H)D en Autisme.